Eğer kalabalık bir konsere gitmeyi düşünüyor ya da daha önce gittiğinizi sanıyorsanız, sizler için dünyada yapılmış örneklerden derlediğimiz bu konserlere bir göz atın deriz.
Geçen gün "aşk nedir?" gibi bir tartışmanın üstüne bir süre düşündükten sonra bu konuda bir aydınlanma yaşadım ve artık çok daha rahatım. :) "tabi olm ya, işte bu" dedim kendime. Sonra da bir türk kahvesi ile ödüllendirdim hatta. :) Bunca zaman iyi tırmal...
Yeni ve hakikatli bir şeyleri öğrenmenin, onlara ulaşmanın bir diğer yolunun da "zaten bildiklerini unutmak" olduğunu fark ediyorum. Taoist bakış açısına uygun görünüyor. "Dolmak istiyorsanız önce boşalın" gibi. Oradaki "önce'yi" "sadece" ile bile değişti...
Bir gün bi "yol filmi" çekeceğim. Böyle ne kadar yerli yabancı sevdiğim parçalar varsa onlar OST'sini oluşturacak.
Bazeni de geçtim aslında genelde ördek hep ördektir. Hayatın içinde yol alırken rehber/ler zaten oksijen gibi her an her tarafımızda mevcut. Görebilmek lazım. Bazen bir kedidir bu bazen bir ağaç. Bazen de akan bir nehir. Hayat basit aslında. Meseleyi karm...
Takriben ms 500 ila 1500 arasındaki bin yıllık dönemi kapsayan orta çağ‘ı, özellikle din savaşları ve feodal düzen ekseninde konu eden, dönemin farklı coğrafyalarındaki kültür ve sosyal yaşama dair müthiş betimlemelerle dolu hikayeler anlatan filmlerdir.
Bir önemi yok ama yine de yazayım. imdb puanı 8,5 :) Beğenmeyenlerin çoğunun Blade Runner'ın ilk filmini ya izlemediklerini düşünüyorum ya da hatırlamadıklarını.
"Arrival" filminden beri "dil" üzerine düşünmelere daha bi ağırlık vermiştim. Haliyle "iletişim" konusuna. "Dilimizin" prangasında düşünüyor olmamız önemli bir konu çünkü.
Fİ'yi bitirdim. Muhtemelen bunun 2. sezonunu izlemem. Şükür ki 22 bölüm olmak yerine 12 bölüm sürmüş.
Dikkat ettim de (ister istemez insan gözlemleme yönümün internetteki ayağından ötürü bu olabiliyor. Grupların kendi yapısında daha kendine özgü bir şekilde gerçekleşiyor.
Algıladığımız evren, yani zıtlıklar dünyası, yani "düalizm" bir hayaldir. Gerçek, zıtlıkları aşar. Bu böyle bir yin yang ilişkisi falan değildir. Ya biri ya da diğeridir.
Sosyallik nedir? Sosyalleşmek nedir? hazır mesailer de bitiyor ve sosyalleşme ritüelleri kapıda iken... "Sosyallik nedir? sosyalleşmek nedir? sosyalleşme ritüellerimiz ne kadar gerçek ve samimi?" diye düşünüyordum.
Ellerini öpesim geldi bu dedenin. İşte budur kesinlikle. Çoğunluk "hala" fiziksel yaşa inanmaya devam etsinler. "20'de şöylesin, 30'da böyle, 50'de öyle" gibi.
3. bölüm düşmüşken o kenarda izlenmeyi bekleye dursun biraz 1 ve 2. bölümün üzerine lak lak yapayım.
Mr. Robot geçtiğimiz yaz mevsiminde başladı ve çok kısa zamanda çok geniş bir izleyici kitlesi yakaladı.