okunma
Dalessandri’nin çektiği Türkiye videosu açıkçası Kültür Bakanlığı’nın ciddi paralar ödeyerek hazırlattığı tanıtım videolarının bile üzerinde bir kalitede ve kısa sürede de çok büyük ses getirdi.
Leonardo Dalessandri bu videoyu çekmek için 20 günde Türkiye’de 3500 km’lik bir yolculuk gerçekleştiriyor. Kapadokya, Pamukkale, Efes, İstanbul ve Konya’yı gezip, baklava, künefe, döner, türk çayı gibi lokal tatları deneyimliyor. İnsanlarla bağ kuruyor ve ortaya da ruhu olan çok güzel bir video çıkıyor.
Birçok ülkeyi gezip kısa filmler hazırlayan Dalessandri bu videoyu GoPro ve Panasonic GH3 kullanarak çekiyor. İtalyan yönetmenin 20 gün boyunca yaklaşık 4 terabaytlık bir video çektiği biliniyor. Ancak deneyimlerini “Watchtover of Turkey” adlı videoda 3 buçuk dakikalık bir hikayeye sığdırmış.
Eleştiri oklarından nasibini alsa da bugüne kadar hazırlanan videolar içinde en iyilerden biri olduğu görüşü hakim.
Facebook Yorumları
Disqus Yorumları